Millionbøf

Print page

MillionbøfMillionbøf må være en dansk opfindelse, jeg har i hvert faldt aldrig hørt om den før jeg kom til Danmark 😀
Ikke desto mindre syntes jeg, at det er en dejlig, nem ret som altid glider let ned, især for Lucas 😀
Jeg har selvfølgeligt min helt egen version af opskriften, som du får her 😀

Ingredienser:

  • ca 500g hakket oksekød
  • ca 100 g bacon i tern
  • 2 store løg, hakket
  • en hønsebouillon terning
  • 2 store laurbærblade, jeg fik et lille laurbærtræ som står på terrassen så jeg bruger altid friske blade 🙂
  • olie til stegning, jeg bruger solsikkeolie
  • salt og peber
  • kulør
  • piskefløde og maizeina til at jævne med

Fremgangsmåde:

  1. Varm gryden (eller en stor stegepande) godt.
  2. Kom olie i gryden og varm den igen.
  3. Kom derefter bacon og steg den i olien.
  4. Kom løg i og sauter den indtil den begynder at blive gennemsigtig.
  5. Når bacon begynder at tage farven kom hakket kød i gryden og steg videre. Husk at gryden skal være varm, så kødet kan tage farven og du steger kødet og ikke koger det i dens egen saft.
  6. Når kødet er stegt hæld vad i, så meget at det dækker kødet.
  7. Kom derefter laurbærblade, peber og hønsebouillon i.
  8. Sæt låget på og lad den simre i ca 30 minutter.
  9. Når tiden er gået kan du tilsætte kulør, så meget som du selv syntes.
  10. Derefter smag kødet med salt og peber hvis nødvendigt.
  11. Jeg kan godt lide at jævne sovsen med maizeina som jeg opløser i fløden, så får sovsen dejlig, cremet konsistens. 🙂
  12. Server med kartoffel- eller blomkålsmos (hvis du er på LCHF) og en god salat 🙂
    Jeg laver kartoffelmosen ligesom min mormor gjorde: Efter vandet er hældt fra stiller jeg gryden på den stadigvæk varme varmeleme for at dampe vandet af. Derefter kommer jeg altid en god klat smør i gryden og moser kartofler med en (træ) kartoffelmosser. Jeg syntes simpelthen, at kartoffelmos smager bedst når den er most med træ mosser 🙂  Hvis det skal være ekstra fin kommer jeg også en god sjat piskefløde i. 😀

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

2 thoughts on “Millionbøf

  1. Hej Tamara
    Jeg kan fortælle, at der hvor jeg kommer fra, nemlig Estland, laver vi også millionbøf! Velbemærket uden madkulør. Alle børn ELSKER det i Estland!
    Mvh Liis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *