Her er den nyeste vellykket eksperiment fra mig! 😀
Brød sandwich! Egentlig burde jeg kalde det for “Frokostbrød med overraskelse” 🙂
Super lækker brød hvor du selv bestemmer hvad der skal være i. Godt til picnic eller frokost hjemme med slat til. Vil også blive meget populær hvis serveret til gæsterne, er jeg sikker på 🙂
Jeg brugte min favorit dej til boller, så der er intet nyt her. Ud fra hele dejen får du to brød eller et brød og et antal boller, praktisk, ik? 😉
Her er hvad du skal bruge:
- en portion (eller bare ½) dej til hverdagsboller
- en portion af skinke eller steg, jeg brugte hjemmelavet kylling-skinke
- en større tomat
- salt og peber
- æg til pensling, jeg brugte letpisket æggehvide
Fremgangsmåde:
- Lav dejen efter opskriften. Lad den hæve i ca. 30 minutter.
- Smør en form, jeg brugte en brødform.
- Del dejen i to lige dele. Hvis du laver kun ét brød skal du kun bruge halvdelen af dejen fra opskriften på hverdagsboller og bruge resten til fx. boller.
- Del den ene del af dejen til to nogenlunde lige dele.
- Rul den ene af dem ud så den passer på bunden af formen og kommer lidt op at siderne.
- Kom først kødet eller skinken på og derefter skiveskåret tomater.
- Drys med salt og peber.
- Rul den anden del af dejen så den passer ovenpå og læg den på.
- Hvis du har lidt dej i overskud kan du lave kanter rundt om brødet ligesom jeg gjorde det på billedet.
- Lad hæve mens ovnen varmes op.
- Smør med sammenpisket æg.
- Bag ca. 30 minutter i ovnen på 225 grader.
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂