Citronsukker

Print page

citronsukker

Ligesom appelsinsukker kan man også bruge citronsukker (eller citronskal i sukker) i mange ting, fx. kager og hverdagsretter.

Jeg har haft nogle citroner som lå i køleskabet og ventede for at blive brugt. Citronskallen kom jeg i glas med sukker. Nu står glasset i køleskabet og jeg kan tage fra når jeg har brug for det.

Hvad har jeg haft:

  • 9 citroner
  • sukker

Hvordan:

  1. Skold citroner, dvs. overhæld dem med kogende vand.
  2. Tør dem og tag skallen af.
  3. Fjern den hvide del af skallen.
  4. Kom citronskallen i en gryde, overhæld med varmt vand.
  5. Kog et par minutter fra kogetidspunktet.
  6. Hæld vandet fra og skyl skallen.
  7. Lad vandet dryppe af.
  8. Skær skallen i passende stykker, jeg har skåret dem i små tern.
  9. Kom lidt sukker på bunden af et rent glas.
  10. Kom de små tern ovenpå sukker i et tyndt lag.
  11. Overhæld med sukker.
  12. osv indtil du har brugt alle skaller.
  13. Luk glasset og stil i køleskabet.

Brug til:

  • bagværk
  • som krydderi i maden
  • til desserter
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *