Ligesom appelsinsukker kan man også bruge citronsukker (eller citronskal i sukker) i mange ting, fx. kager og hverdagsretter.
Jeg har haft nogle citroner som lå i køleskabet og ventede for at blive brugt. Citronskallen kom jeg i glas med sukker. Nu står glasset i køleskabet og jeg kan tage fra når jeg har brug for det.
Hvad har jeg haft:
- 9 citroner
- sukker
Hvordan:
- Skold citroner, dvs. overhæld dem med kogende vand.
- Tør dem og tag skallen af.
- Fjern den hvide del af skallen.
- Kom citronskallen i en gryde, overhæld med varmt vand.
- Kog et par minutter fra kogetidspunktet.
- Hæld vandet fra og skyl skallen.
- Lad vandet dryppe af.
- Skær skallen i passende stykker, jeg har skåret dem i små tern.
- Kom lidt sukker på bunden af et rent glas.
- Kom de små tern ovenpå sukker i et tyndt lag.
- Overhæld med sukker.
- osv indtil du har brugt alle skaller.
- Luk glasset og stil i køleskabet.
Brug til:
- bagværk
- som krydderi i maden
- til desserter