Min gode ven Robert har opfundet denne opskrift og herhjemme er vi ret vilde med den. Den har en dejlig sur sød smag og er en anelse stærk i det, uden at være for stærk. Så alle kan være med, både store og små.
Ingredienser:
- sorte kinesiske svampe – nogle få stykker
- champignon (jeg brugte ca 450 gram, men 200 g er nok)
- 2 gulerødder, kan udelades
- 2 store løg
- 3 stk kylling- eller et stk. kalkun bryst
- sur-sød sovs
- 1 peberfrugt
- stødt paprika
- salt
- peber
- 1 (kylling) bullionterning
- lidt maizeina
- ris
- evt. frosne ærter og majs eller squash i tern (jeg bruger faktisk hvad jeg har ved hånden men squash giver retten en dejlig, lidt tykkere konsistens)
Fremgangsmåde:
- Start med at skære kødet i tynde strimler, læg dem i en skål og hæld sur-sød sovs over. Tilsæt stødt paprika, peberfrugt i strimler og squash og bland godt. Lad den stå.
- Tag kinesiske svampe og læg dem i vand, stil til side og vent til de bliver store og bløde.
- Skær løget groft.
- Skær gulerøder i strimler eller i skiver.
- Når svampene er store og bløde, tag dem op af vandet og skær i strimler, kom dem derefter i kødet med marinaden.
- Skær champignon i skiver.
- Varm olien i gryden og kom kødet med marinaden i. Svits det lidt men ikke for meget, da den bliver tørt.
- Tag kødet op af gryden, kom den tilbage i skålen og begynd at svitse løg.
- Efter et par minutter kom champignon i og, efter et par minutter igen, kom gulerøder i, svits det hele sammen, tilsæt lidt vand (ca ½ dl) og læg låg på. Lad dem simre under låget i ca. 5 minutter.
- Efter de 5 minutter er gået kom kødet i gryden, tilsæt bulion og vand så det lige dækker og lad det simre under låget i ca 20 minutter.
- Smag til med chili hvis det ikke er stærkt nok. Eller kom mere sur-sød sovs hvis du ikke kan smage den.
- Når retten simrer kan du begynde at koge ris. Jeg plejer at gøre det i min favoritgryde, nemlig en trykkoger, så tager det kun 7 minutter. Men du kan bare gøre det som du plejer.
- Når kødet er klar kan du jævne sovsen med maizeina.
- Server med ris, eller, hvis du er på LCHF, lad være med at spise risen 🙂
Velbekomme!