Kylling i sursød sovs.

Print page

KinakyllingMin gode ven Robert har opfundet denne opskrift og herhjemme er vi ret vilde med den. Den har en dejlig sur sød smag og er en anelse stærk i det, uden at være for stærk. Så alle kan være med, både store og små.

Ingredienser:

  • sorte kinesiske svampe – nogle få stykker
  • champignon (jeg brugte ca 450 gram, men 200 g er nok)
  • 2 gulerødder, kan udelades
  • 2 store løg
  • 3 stk kylling- eller et stk. kalkun bryst
  • sur-sød sovs
  • 1 peberfrugt
  • stødt paprika
  • salt
  • peber
  • 1 (kylling) bullionterning
  • lidt maizeina
  • ris
  • evt. frosne ærter og majs eller squash i tern (jeg bruger faktisk hvad jeg har ved hånden men squash giver retten en dejlig, lidt tykkere konsistens)

Fremgangsmåde:

  • Start med at skære kødet i tynde strimler, læg dem i en skål og hæld sur-sød sovs over. Tilsæt stødt paprika, peberfrugt i strimler og squash og bland godt. Lad den stå.
  • Tag kinesiske svampe og læg dem i vand, stil til side og vent til de bliver store og bløde.
  • Skær løget groft.
  • Skær gulerøder i strimler eller i skiver.
  • Når svampene er store og bløde, tag dem op af vandet og skær i strimler, kom dem derefter i kødet med marinaden.
  • Skær champignon i skiver.
  • Varm olien i gryden og kom kødet med marinaden i. Svits det lidt men ikke for meget, da den bliver tørt.
  • Tag kødet op af gryden, kom den tilbage i skålen og begynd at svitse løg.
  • Efter et par minutter kom champignon i og, efter et par minutter igen, kom gulerøder i, svits det hele sammen, tilsæt lidt vand (ca ½ dl) og læg låg på. Lad dem simre under låget i ca. 5 minutter.
  • Efter de 5 minutter er gået kom kødet i gryden, tilsæt bulion og vand så det lige dækker og lad det simre under låget i ca 20 minutter.
  • Smag til med chili hvis det ikke er stærkt nok. Eller kom mere sur-sød sovs hvis du ikke kan smage den.
  • Når retten simrer kan du begynde at koge ris. Jeg plejer at gøre det i min favoritgryde, nemlig en trykkoger, så tager det kun 7 minutter. Men du kan bare gøre det som du plejer.
  • Når kødet er klar kan du jævne sovsen med maizeina.
  • Server med ris, eller, hvis du er på LCHF, lad være med at spise risen  🙂

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *