Surdejsboller med rugmel og kerner

Print page
Surdejsboller med rugmel og kerner

Surdejsboller med rugmel og kerner

Ingredienser til ca. 32 boller:

  • ca 750 g hvedemel
  • ca 200 g groft rugmel
  • 100 g havregryn
  • 2,5 dl surdej
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ca. 2,5 dl vand
  • 2 håndfulde solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø + 1,5 dl vand til udblødning
  • ca. 1 dl koldskål eller kærnemælk
  • sammenpisket æg eller koldskål/kærnemælk/yoghurt til pensling

Hvordan skal du gøre:

 

  1. Kom surdejen, ca. 2/3 dele af melet (blandet, både hvede- og rugmel), koldskål og vand i en stor skål.
  2. Ælt det hele godt. Konsistensen skal være ret flydende.
  3. Dæk med et klæde og lad stå på køkkenbordet natten over.
  4. Kom hørfro i en skål og kom vand oven på. Stil til side også natten over.
  5. Hæld overskydende vand væk fra hørfrø, du kan også lade være men så tilsætter du bare lidt mere mel.
  6. Kom de resterende ingredienser i skålen med dejen fra i går og ælt godt, gerne i en røremaskine.
  7. Det kan godt ske at har brug for mere mel. Dejen skal være blød men ikke klistre ret meget til hænderne.
  8. Form dejen til en kugle og kom den tilbage i skålen.
  9. Dæk med et klæde og lad hvile i ca. 1 time et varmt sted.
  10. Tag dejen ud og del den i fire. Dernæst del hver del i otte lige stykker.
  11. Form dem til boller og lad hvile i 30 minutter på bagepladen under et klæde.
  12. Pensl evt. med sammenpisket æg.
  13. Bag i forvarmet ovn til 225 grader i ca. 15 minutter eller indtil de bliver dejlig brune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *