
Et rigtig godt brød med dejlig fast krumme og en duft af pesto 🙂
Det her er et godt brød til weekenden. Man laver dejen om aften og bager brødet om morgen. Og vupti! Man har et dejligt brød til morgenmaden eller frokosten. Helt uden de store anstrengelser 😉
Du kan sagtens udelade pesto men der er ikke meget af det og den giver den helt specielle smag og duft til brødet.
Ingredienser:
- 500 g mel
- 100 g surdej
- 350 ml lunt vand
- 50 g havreklid eller havregryn, jeg brugte havreklid
- 40 g solsikkekerner
- 1 spsk pesto, jeg brugte grøn pesto men du kan sagtens bruge andet
- 1 tsk salt, hvis du ikke kan lide for meget salt i maden kan du udelade den da der er nok af salt i pestoen
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienser i en stor skål og ælt dejen godt. Du kan begynde med en ske og slutte med hænderne som jeg gjorde. Dejen bliver ret klistret.
- Tag en brødform, smør den og drys med melet.
- Kom dejen i formen og pres den lidt ind i formen.
- Lad dejen stå natten over, mindst i 8 timer.
- Tænd ovnen på 225 grader og sæt formen i ovnen når den har den rette temperatur.
- Bag i 25 minutter, derefter sænk temperaturen til 150 grader og bag yderligere 20 minutter eller indtil brødet bliver brun på overfladen.
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂
Hej 🙂 det lyder spændende med pesto brød……..men hvor bliver pesto’en af ?
Hvor meget pesto skal der til brødet ?
Mvh
TR
Hej Thurid,
Du har ret! Dét glemte jeg at skrive!
Der skal 1 spsk. pesto i 🙂 Nu retter jeg også opskriften 🙂
TAK fordi du gjorde mig opmærksom på det!
Hilsen,
Tamara